top of page

Vakantie speelgoed

Ik ga op vakantie en ik neem mee...


Meestal zit de auto of je koffer al vrij snel vol maar speelgoed voor de kinderen mag eigenlijk nooit ontbreken. Wij zetten de mooiste ideeën voor je op een rijtje zodat er ook op reis rustige ochtenden of fijne avonden met spel zijn. Naast alle nieuwe plekken die jullie gaan ontdekken, naast alle wandelingen die verwonderen en naast alle nieuwe ervaringen die je kind (en jij ook) opdoet!


Klei

Met stip op 1 staat een cadeautjes pot van de klei.

De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos. Gewoon lekker kneden en voelen, de mooiste vormen maken of een heuse speelwereld creëren met de kleine materialen die erbij zitten. Perfect geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Voor jongere kinderen is een potje klei ook altijd goed. Als je deze dan combineert met een houten dier ontstaan er ook meteen weer een heleboel meer mogelijkheden. De oceaanklei met een schildpad, de grasklei met een muis of een mol of de feeënklei met een flamingo. Keuze te over.


Mijn eigen kinderen (4 en 1 jaar oud) kregen allebei een potje klei voor de 11 uur durende vliegreis die we voor de boeg hadden en zijn er echt druk mee geweest! Weinig ruimte, uren speelplezier!
Kampeerset

Kinderen verwerken alles wat ze zien en ervaren binnen spel. Het is een manier om richting te geven aan alles wat ze hebben ontdekt. Het is dan ook fantastisch als er materialen zijn waarmee ze situaties daadwerkelijk na kunnen doen. De kampeerset is daarvan een fantastisch voorbeeld.


Eigenlijk essentieel om zoiets mee te nemen op vakantie als je gaat kamperen. En daarnaast is deze set werkelijk prachtig. Zoveel mooie details, zulke mooie poppen, het kampvuurtje erbij maakt het helemaal af en in de tent kunnen de poppen heerlijk in een slaapzakje een dutje doen.


Mocht je nou met de camper op pad gaan: kies dan voor deze mooie set!


Bouwen


Niet perse alleen voor vakantie maar deze twee setjes zijn perfect voor iedereen die houdt van bouwen maar niet meteen enorme hoeveelheden mee wil of kan nemen.

De magneettegels mini set bestaat uit 24 tegels. Zeker als je kindje dit speelgoed nog niet kent is het een mooie set om mee te beginnen en het is magnetisch dus raakt niet snel verdwaald in de auto. Je kunt hiermee echt al leuke dingen bouwen. In de auto, bus of het vliegtuig misschien vooral plat op een klein tafeltje maar op vakantie kan er ook naar hartelust de hoogte in gebouwd worden. Let wel op want... hierna wil je zeker nog grotere sets: te mooi speelgoed!


De join clip mini editie is ook een fijne set voor vakantie.


De set bestaat uit 15 verbindingselementen en 10 bouwplankjes en het zal je verbazen hoeveel fijne constructies je kind er al mee kan maken! Een klein doosje met volop mogelijkheden.


Prentenboek


Een mooi prentenboek kan ook niet ontbreken. Want voorlezen is altijd fijn! Zeker met jonge kinderen is het heerlijk om elke avond voor het slapen gaan nog even uit het mooie nieuwe verhaal te lezen. Extra leuk als je kiest voor een boek wat gaat over vakantie/zee/strand/eilanden maar... het kan natuurlijk ook gewoon een ontzettend lief verhaal zijn. Alle boeken bij ons vinden wij aanraders. We hebben echt een beperkte selectie maar wel allemaal boeken die wij zelf prachtig vinden!


Tip: kies eens voor een prentenboek zoals 'eiland'. Hierin zijn alleen de allermooiste platen te zien waarbij je zelf je verhaal kan maken of je je kind zelf een verhaal kan laten verzinnen. De tekeningen spreken deels voor zich maar hoe fijn dat je er elke keer weer iets anders in kunt zien of vinden!


Geniet!

En naast al deze fijne speelmomentjes: geniet! Van het samen zijn! Van de rust! Van de gezelligheid! Niets zo fijn als vakantie!


245 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page