top of page

Mooi spel mogelijk maken voor álle kinderen, thuis én op school!

Wij geven adviezen en trainingen aan scholen, kinderopvang en particulieren waarbij de focus ligt op het (stimuleren van) spelen van kinderen. We gunnen kinderen een fijne speelplek met een goede inrichting waarbij het doel plezier en ontwikkeling is.
Er zijn verschillende vormen van training en advies mogelijk. De meest voorkomende aanvragen delen we hieronder maar het is natuurlijk altijd mogelijk om in gesprek te gaan met ons om een passend en op maat gemaakte advies en/of training te geven.

Hoekenwerk 'klein'

Een fijne speelplek voor kinderen, hoe pak je dat aan? Wij kunnen je  hier bij helpen!
We kunnen jou (of je team) algemene tips geven om het spel van kinderen te stimuleren. Hoe richt je de ruimte zo in dat kinderen sneller tot spel komen?

Wat is de rol van jou (de leerkracht of ouder) in dit geheel? 

We kunnen een training geven op je school, we kunnen een advies schrijven voor thuis maar daarnaast kunnen we ook onze handen uit de mouwen steken. Gezamenlijk kijken we naar de materialen die er al zijn en vanuit deze basis maken we een nieuwe inrichting waarbij het spel van kinderen beter tot stand kan komen. Hierbij is het echt van belang dat we het samen vormgeven aangezien het de ruimte is waar jij veel zult zijn, dus jij moet je op je gemakt voelen bij alle veranderingen die er plaatsvinden! 

Tijdsinvestering:
4 - 8 uur per ruimte.

Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de materialen die er zijn.

Neem vooral contact op voor een duidelijker tijdsbeeld.

IMG_1135.JPG
IMG_4539.HEIC
IMG_0244.jpeg
IMG_0032.jpeg

Hoekenwerk 'groot'

In jouw school of huis is het al een tijdje wat rommelig. Je bent niet echt blij met de indeling en hebt daarnaast echt behoefte aan een andere uitstraling en inrichting.

We kunnen een training geven aan de hele school, we kunnen een middagje mee kijken in je huis. Vervolgens maken wij een plan waarbij we jouw/jullie wensen meenemen. Gezamenlijk gaan we aan de slag. We ontwerpen nieuwe hoeken, maken of kopen nieuwe meubels en geven de hele ruimte een make over. Belangrijkste blijft elke keer: hoe voel jij je in de ruimte? Het is van belang dat deze ruimte een fijne en geborgen plek blijft.

Tijdsinvestering:
Dit is volledig afhankelijk van jullie wensen. Een hoek in een huis kan in een dag aangepakt zijn, 6 kleuterklassen op een grote basisschool duurt een stukje langer!

Training 'klein spel'

'Small world play' of in onze terminologie 'klein spel' is een manier van spelen waarbij kinderen situaties uit de wereld naspelen in het klein. Jij creëert een omgeving waarin kinderen worden uitgenodigd om te komen spelen.

De creativiteit van de kinderen komt tot bloei, elke keer ontstaat er weer iets anders. Rondom elk thema, boek of seizoen kun je de mooiste 'klein spel' situaties maken voor kinderen. 

Hoewel 'klein spel' tot nu toe met name ingezet wordt bij jonge kinderen is deze manier van spelen voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd zeer geschikt! Doordat er zoveel ruimte blijft voor kinderen kunnen ze er met gemak vanuit hun eigen niveau mee aan de slag.

Wil jij meer weten of deze manier van spel, een heleboel ideeën opdoen en zelf een situatie leren opzetten. Dan is deze training zeer geschikt.

Tijdsinvestering:
4 uur 

IMG_0889.jpeg
IMG_0859.jpeg

Training 'Onderzoekend en ontwerpend leren'

midden- en bovenbouw

Ontwerpschema.001.jpeg
IMG_7160.jpeg

De nieuwsgierigheid van de leerling centraal zetten. Dat vormt de basis voor deze training. Hoe zet je het onderzoekend- en ontdekkend leren in op school? Welke vaardigheden heeft een leerkracht hiervoor nodig? Hoe zorg je voor tijd in je programma?

Allemaal vragen die vaak naar voren komen bij het inzetten van onderzoekend- en ontdekkend leren. Wij kunnen je hierbij helpen! Van belang is een gezamenlijk gedragen visie om vervolgens mooie stappen te kunnen zetten voor de kinderen.

Binnen deze training zijn verschillende mogelijkheden. Een enkele training waarin we het team laten kennismaken met onderzoekend- en ontwerpend leren. Daarnaast is het ook mogelijk om leerkrachten een school gedurende een langere periode te trainen en te begeleiden!

Deze manier van werken is uitermate geschikt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Wij hebben ook veel ervaring binnen het kleuteronderwijs dus kunnen ook meedenken over een mooie doorlopende lijn.

Training 'Spel in de kleuterklas'

Spel als basis van het onderwijs in een kleuterklas. Minder tafels, meer plek om hoeken te creëren. Minder vaststaande ontwikkelingsmaterialen, meer materialen die de creativiteit van kinderen aanzetten. Minder leerkrachtgestuurd zonder dat je de kinderen uit het oog verliest. Hoe pak je dit aan?

Wij kijken graag met jullie mee, ontwerpen samen de thema's en denken alvast na welke doelen we aan bod willen laten komen terwijl we nog voldoende ruimte laten voor de invulling en de ideeën van de kinderen.

 

Tijdinvestering:
Van een eenmalige training waarin we jullie laten kennismaken met deze manier van werken tot een training van enkele maanden tot een jaar waarin we jullie gaan begeleiden en meteen kunnen inspelen op jullie onderwijsvragen! 

IMG_0964.jpeg
Tot snel!.001.png
IMG_0167.jpeg
bottom of page