top of page

Inschrijfformulier & plattegrond camping

Bijgewerkt op: 7 aug. 2022


Het thema 'de camping', een onwijs leuk thema om te draaien rondom de zomervakantie. Alvast toewerken naar een paar weken vrij of lekker de weken vrij verwerken in fijn spel.


Op onze Instagram zie je wat leuke ideeën over dit thema voorbij komen. Hier wordt meteen duidelijk hoe je de themahoek zo kunt inrichten en verrijken dat dit tot betekenisvol spel leidt.


Voor deze hoek maakten we 3 ontwerpjes die het spel kunnen verrijken.


Allereerst een inschrijfformulier. Deze kreeg een plekje bij de receptie van de camping en werd ook meteen gebruikt als leidraad voor een gesprekje tussen de gasten en de receptionist van de camping. Het formulier kan uiteraard ingevuld worden met echte letters en cijfers maar kan ook als 'net alsof' spel ingevuld worden. De symbooltjes erbij zorgen ervoor dat het zowel door jongste als oudste kleuters gebruikt kan worden.

Daarnaast maakten we ook een

plattegrond van de camping. Deze kregen de gasten mee als ze op pad gingen naar hun plek. Ook dit zorgt voor een verrijking in het spel en een kleine handreiking om het spel te starten. Op zoek naar een eigen plekje (bewust gebruik makend van de getallen 1-20), met of zonder stroom, aan de rivier of vlak bij de toilet of liever vlak bij de speeltuin.Omdat het wel heel leuk is om de campinghoek samen met de kinderen te ontwikkelen maakten we ook een leeg format voor een plattegrond. Hierop kunnen de kinderen zelf een plattegrond tekenen van de campinghoek die ze ontworpen hebben. De legenda erbij zorgt voor een aantal kaders waarbinnen de kinderen zelf aan het ontwerpen kunnen gaan. Helemaal leuk als (elementen uit) deze plattegronden van de kinderen vervolgens de basis van de themahoek worden!


Hieronder kun je de 3 bestanden in hoge kwaliteit gratis downloaden zodat je ze ook kunt gebruiken in je klas!

Downloads Camping
.pdf
Download PDF • 357KB1.008 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page